Guide til Pizzaspader

Guide til Pizzaspader

Introduktion

Italienske Gi.Metal er verdens mest anerkendte producent af pizzaspader. I over 30 år har firmaet designet og produceret pizzaspader og undervejs bragt opfindelser til verden som har revolutioneret pizzaspaden som produkt. Det var eksempelvis Gi.Metal der designede den første perforerede pizzaspade - en form som i dag har vundet indpas stort set alle steder. Gi.Metal fortsætter med at forfine deres produkter med innovative materialer og behandlinger som øger slidstyrken og nedsætter friktionen. 

Fra venstre: Evoluzione, Gold, Carbon

Pizzaspader & Pizzaudstyr

Pizzaspader er en kernekompetence hos Gi.Metal men faktisk laver de også masser af andet pizzaudstyr. Hvis der er noget du mangler så har Gi.Metal helt sikkert lavet det.

Når man vælger Gi.Metal er man sikker på at få udstyr af en høj kvalitet brugt hver eneste dag af utallige pizzariaer og pizzaentusiaster i hele verden.

 

Tilbage til pizzaspaderne

Denne guide handler om Gi.Metals pizzaspader. Pizzaspaderne er inddelt i følgende serier (sorteret fra dyrest til billigst):

  • Carbon
  • Gold
  • Evoluzione
  • Napoletana
  • Azzurra
  • Gluten Free
  • Alica
  • Vintage
  • Amica

Seriernes forskelle handler udover æstetikken primært om vægt, slidstyrke og glideevne men nogle spader byder på andre fordele så som Gold-seriens antibakterielle egenskaber eller den lidt ændrede perforering på de 3 top-serier Carbon, Gold og Evoluzione.

I bunden af guiden finder du svar på en række almindelige spørgsmål og en matrice der opsummerer nogle af de vigtigste ligheder og forskelle på serierne.

 

 

Gi.Metal Carbon

Vægt
◆◆◆◆

Slidstyrke
◆◆◆◈

Glideevne
◆◆
Pris
◆◆◆◆

Spaderne i Gi.Metals Carbon serie udmærker sig ved at være særdeles lette takket være det carbonmateriale som skaftet er lavet af. Hovedet har fået en hærdende behandling som øger modstandsdygtigheden overfor ovnens varme og overfor skrammer. Der bruges GI.Metals nye generation af perforering som fjerner mere mel fra pizzaen underside. Spaden produceres kun i standardlængden 150cm (samlet længde 186-207cm afhængigt af hovedet) og findes i 5 hovedstørrelser.

 

 

GI.Metal Gold

Vægt
◆◆◆◇

Slidstyrke
◆◆◆◆

Glideevne
◆◆
Pris
◆◆◆◆

Gi.Metal gold-seriens iøjenfaldende gyldne farve skyldes den særlige behandling som spaden får. GHA (Golden Hard Anodizing) giver materialet den laveste friktions koefficient af alle Gi.Metals pizzaspader, bedre modstandsdygtighed overfor ovnens varme og overfor skrammer og  antibakterielle egenskaber. Spaden kommer med Gi.Metals nye generation af perforering. Sammenlignet med Carbon-serien får du med Gold bedre slidstyrke og glideevne mod en lidt øget vægt (som dog stadig er lav).

 


Gi.Metal Evoluzione

Vægt
◆◆

Slidstyrke
◆◆◆◈

Glideevne
◆◆
Pris
◆◆◆◈

Gi.Metals Evoluzione serie er en videreudvikling af den klassiske Azzurra serie. Pizzaspaderne fra Evoluzione serien er S.H.A. behandlet (Special Hard Anodizing) hvilket gør spaden mere modstandsdygtig overfor varme og skrammer og nedsætter friktionen en smule sammenlignet med Azzurra. Desuden er perforeringen gentænkt som gør at mere mel kan rystes af før pizzaen puttes i ovnen som ellers ville give en bitter smag til pizzaen.

 


Gi.Metal Azzurra

Vægt
◆◆

Slidstyrke
◆◆◆◇

Glideevne
◆◆
Pris
◆◆◆◇

Azzurra serien er Gi.Metals langt mest populære serie. Man ser dem alle steder og det er fordi denne serie rammer en rigtig god balance mellem pris og kvalitet. Den fås i en lang række længder og hovedstørrelser. Hvis du vil være ambitiøs omkring din pizzabagning og er i tvivl om hvilken pizzaspade du skal købe så er den her et rigtig godt bud. 

 


Gi.Metal Napoletana

Vægt
◆◆◇

Slidstyrke
◆◆◆◆

Glideevne
◆◆
Pris
◆◆◆◇

Napoletana serien er kraftigere bygget hvilket resulterer i en lidt øget vægt men giver til gengæld en rigtig god modstandsdygtighed overfor pizzaovnens flammer. Pizzaspaden gør sig især godt til brug sammen med træfyrede pizzaovne hvor den intense varme fra flammerne over tid kan sætte sit præg på en pizzaspade.

 

 

Gi.Metal Gluten-Free

Vægt
◆◆

Slidstyrke
◆◆◆◇

Glideevne
◆◆
Pris
◆◆◆◇

Denne pizzaspade serie er identisk med Azzurra men har fået et andet farvetema. Idéen er at den professionelle pizzabager tydeligt kan se hvilken af hans pizzaspader han skal bruge når han skal håndtere gluten-fri pizza.

 

 

Gi.Metal Alice

Vægt
◆◆◇

Slidstyrke
◆◆◆◇

Glideevne
◆◆
Pris
◆◆◆◇

Alice er Gi.Metals professionelle entrylevel model. Her har man sparet på mange af de dyre features for at lave en enkel men regulær pizzaspade til en god pris.

 

 

Gi.Metal Amica

Vægt
◆◆◇

Slidstyrke
◆◆◇◇

Glideevne

Pris
◆◇◇◇

Amica er Gi.metals serie til brug i hjemmet. Det er er en meget grundlæggende pizzaspade som ikke gør brug af de teknologier som er at finde i Gi.Metals øvrige pizzaspader. Denne pizzaspade er god hvis du blot har brug for en pizzaspade men ikke har nogen krav derudover.

 

 

Gi.Metal Vintage

Vægt
◆◆◇

Slidstyrke
◆◇◇◇

Glideevne

Pris
◆◆◇◇

Vintage serien skal man vælge hvis man foretrækker at arbejde med træ. Metalspaderne for længst overhalet træspaderne på de tekniske parametre.

 

Om roteringsspader

Roteringsspaden er pizzaspadens tro følgesvend. Roteringsspaden henvender sig til dem som bager ved åben flamme altså i en traditionel pizzaovn. Roteringsspaden har en kraftigere konstruktion og er designet til at modstå den intense varme fra ovnens flammer samtidig med at den er lettere at manøvrere rundt inde i ovnen når pizzaen skal roteres for at få en jævn afbagning. I alle Gi.Metals serier findes en roteringsspade som matcher pizzaspaden. Hvis du bruger en traditionel pizzaovn og gerne vil passe på din pizzaspade og gøre arbejdet med at rotere pizzaen nemmere så bør du investere i en roteringsspade.

 

Matrice  

Oftest stillede spørgsmål

Hvorfor perforering?
De små huller i overfladen har tre funktioner. Dels at sænke friktionen som gør det nemmere at få pizzaen på og af spaden, dels at fjerne overskydende mel fra bunden af pizzaen som ellers ville give en bitter smag når pizzaen bliver bagt og dels at reducere vægten så spaden er mere behagelig at arbejde med. Perforeringen har ikke nogen ulemper udover at det er lidt dyrere at producere.


Hvilken pizzaspade skal jeg vælge?
Hvis du efter at have læst guiden ikke ved hvilken serie som passer bedst til dig er Azzurra-serien et rigtig godt bud. Det er Gi.Metals langt mest populære serie. Her får du en rigtig god, professionel all-around pizzaspade brugt af utallige pizzaiolo og pizzaentusiaster til en rimelig pris.
Når du skal vælge længden på din pizzaspade handler det om at du vil have nok længde på til at du ikke kommer for tæt på flammerne i ovnen selv hvis du skal placere pizzaen dybt men du vil samtidig ikke have unødvendigt meget længde på. Hovedets størrelse handler selvfølgelig om hvor store pizzaer du ønsker at lave og hvor store pizzaer din ovn kan rumme.

Afsluttende ord

Det er fantastisk at arbejde med en pizzaspade i en ordentlig kvalitet. Den måde pizzaen kan glide på og af en god pizzaspade er speciel og gør det sjovere og nemmere at lave pizza. PizzaPal sælger et bredt udvalg af GI.Metal pizzaspader som kan købes i vores webshop. Har du et særligt ønske så tag kontakt os vi vil se om vi kan skaffe din model hjem.


Om PizzaPal

Hos PizzaPal sælger vi pizzaingredienser og pizzaudstyr. Med vores kombination af anerkendte pizzaprodukter og moderne bageteknik kan du bage fantastisk italiensk pizza derhjemme på få minutter med en fremragende smag og konsistens. Glem alt du har lært: Hjemmelavet pizza er blevet nemt og velsmagende.

 

 

Ældre artikel
Nyere artikel

Tilføjet til indkøbskurv