Napolitansk Pizzasauce

Napolitansk Pizzasauce

Opskrift på Napolitansk pizzasauce (til 4 stk pizza)

 

Introduktion

Napolitansk pizzasauce er befriende nemt at lave for det handler mere om at skaffe den rigtige råvare end om en masse ingredienser og tilberedning.

Med denne opskrift har du pizzasauce til 4 stk 30cm "almindelig størrelse" pizza. Eventuel overskydende sauce kan opbevares på køl til næste dag, bruges i en anden tomatret eller fryses ned.

 

Hvad er napolitansk pizza?

Den originale pizza fra Napoli i Italien er blevet forfinet gennem generationer. Den minder om almindelig pizza men adskiller sig ved at der stilles krav til ingredienser og forarbejdning sådan at den færdige pizza bliver af en ekstra høj kvalitet. Det er den type pizza der bliver serveret på et rigtigt italiensk pizzeria.

 

Om San Marzano D.O.P. tomater

Til rigtig napolitansk pizzasauce bruges San Marzano D.O.P. tomater. Når San Marzano tomater bærer betegnelsen "D.O.P." betyder det at de er groet i Agro Sarnese-Nocerino-området i Italien ved foden af Vesuv vulkanen nær Napoli. Klimaet og den rige vulkanske jordbund i området giver ideelle betingelser for at dyrke denne særlige tomat med en kraftig og sødmefuld smag. Det er denne traditionelle mad-tomat som danner basen for tomatsaucen på de berømte og historiske pizzaer fra Napoli-området.

 

Om opskriften

I opskriften indgår San Marzano D.O.P. tomater fra vores pizzakit. Andre tomater kan bruges men smag og konsistens vil naturligvis variere.
Der kan være overraskende stor forskel på tomater på dåse og det bliver især tydeligt hvis man smager dem ved siden af hinanden uden at tilføje andre ingredienser.
Friske tomater bør undgås medmindre man har adgang til helt særlige tomater da de som udgangspunkt har mindre sødme og en mindre fyldig smag. Skindet på friske tomater gør desuden saucen bitter.

 

Opskrift

Ingredienser

 • 1 dåse (400gr) San Marzano D.O.P. tomater
 • 3 gram salt
 • Friske basilikumblade

 

Fremgangsmåde

 • Hæld tomaterne i en dyb skål.
 • Tilføj 3 gram salt.
 • Blend få sekunder med en stavblænder eller mos tomaterne grundigt f.eks. med bagsiden af en gaffel eller hænderne. Fordelen ved at mose fremfor at blende er at tomatkernerne forbliver intakte hvilket gør saucen en anelse mindre bitter.
  • Friske, iturevne basilikumblade kan nu tilføjes i saucen eller som hele blade på pizzaen før eller efter den har været i ovnen.

  Eventuelt: For en mere fast tomatsauce kan du indkoge den. Dette trin afviger fra den traditionelle opskrift men er et tilvalg man kan gøre hvis man ikke synes saucen er fast nok på den færdige pizza. Fordamp omkring 1/4 af væsken væk ved at bruge en gryde på medium-lavt blus med jævnlig omrøring. Husk at lade saucen køle efter indkogning da en lun sauce vil reagere med pizzadejen og gøre pizzaen svær at få af pizzaspaden.

   

  Dosering

  Du er nu færdig med din pizzasauce. Brug ca. 90gr. sauce til en 30cm "almindelige størrelse" pizza. Eventuelt overskydende sauce kan gemmes til næste dag, fryses ned eller bruges i en anden tomatbaseret ret.

   

  Afsluttende ord

  Der findes mange måder at lave pizzasovs på og det kommer bag på nogen hvor få ingredienser der skal til for at lave napolitansk pizzasauce. Der findes ikke noget rigtigt og forkert i et køkken men når det handler om napolitansk pizza er det altså det rene og simple udtryk man går efter med produkter af høj kvalitet. Lige meget om du vil holde dig til vores napolitanske grundopskrift eller give den dit eget twist står vi klar med ingredienser og udstyr til din næste pizza.

   

  Hvem er PizzaPal?

  Hos PizzaPal sælger vi pizzaingredienser og pizzaudstyr. Med vores kombination af anerkendte pizzaprodukter og moderne bageteknik kan du bage fantastisk italiensk pizza derhjemme på bare 4 minutter med en fremragende smag og konsistens. Glem alt du har lært: Hjemmelavet pizza er blevet nemt og velsmagende.

  Ældre artikel
  Nyere artikel

  Tilføjet til indkøbskurv