Pizza er en af de mest elskede fødevarer i verden og det at skabe den perfekte pizza kræver det helt rigtige udstyr.
Uanset om du er hjemmekok, der eksperimenterer med pizzaopskrifter i fritiden eller en professionel pizzaiolo i et travlt pizzeria, kan det rigtige udstyr gøre en væsentlig forskel for dig.
Her er en oversigt over det essentielle pizzaudstyr du skal bruge når du arbejder med pizza.

Spatel
En spatel bruges til at løfte pizzadejboller op fra en hævekasse uden at punktere eller misforme dejen og uden at dejen klæber til dine hænder.

Hævekasse
En hævekasse bruges til at opbevare dej mens den hæver. Den hjælper med at holde på dejens fugtighed og beskytter mod udefrakommende faktorer som luft og skidt. Hævekassen giver desuden mulighed for at opbevare dejen på en organiseret måde da en hævekasse som regel kan stables. I vores Guide TIl Hævekasser dykker vi ned i flere detaljer.

Pizzaspade
En pizzaspade bruges til at få pizzaen ind og ud af ovnen. Man kan få pizzaspader med og uden perforfering og med et firkantet og rundt hoved. Forskellige overfladebehandlinger kan sænke friktionsniveauet. I vores Guide Til Pizzaspader dykker vi ned i flere detaljer.

Roteringsspade
Roteringsspaden bruges til at vende pizzaen undervejs i bagningen. Roteringsspaden er mere modstandsdygtig sammenlignet med pizzaspaden hvilket især kan være en fordel hvis man arbejder med meget høje varmegrader.

Pizzaskærer
En pizzaskærer er en klassiker. Den bruges til at opdele pizzaen i stykker ("slices") efter den er blevet bagt.

Ovnbørste
Med en god ovnbørste kan du holde bagearealet rent.
Afsluttende ord
Uanset om du er hjemmebager, der laver pizzaer til dine venner og familie eller om du er en professionel pizzabager som driver et travlt pizzeria, er det afgørende at have det rigtige pizzaudstyr ved hånden. Hvert stykke udstyr spiller en afgørende rolle for at sikre, at hver pizza er lavet til perfektion.
Vi håber at du med denne artikel er blevet lidt klogere på hvilket udstyr du skal købe.